Skip to main content

Je bent regelmatig je website aan het optimaliseren. Je hebt veel tijd gestoken in je website en de teksten, maar op de een of andere manier komen er geen bezoekers op je website. Het lijkt alsof ze je gewoon niet kunnen vinden. En, dat zou zomaar eens kunnen kloppen. Maar, hoe kom je daar nou achter? En belangrijker: hoe kun je ervoor zorgen dat er wel bezoekers naar je website komen? De oplossing is veel eenvoudiger dan je denkt, namelijk de gratis SEO scan van SP*RKL Marketing. Met deze scan laten we jou in één oogopslag zien hoe zoekmachinevriendelijk je website is en hoe goed deze presteert volgens Google. SEO, oftewel Search Engine Optimization, is vaak één van de oplossingen als er weinig verkeer naar je website komt. Alleen, het verbeteren van je SEO… Je hebt geen idee waar te beginnen. Je wilt gewoon snel weten of er iets te verbeteren valt en wat die verbeteringen dan zouden zijn. Hoe je gemakkelijk, snel en kosteloos een SEO scan doet? Via SP*RKL Marketing natuurlijk! Wij zijn expert op dit gebied en we laten je precies zien wat een SEO scan inhoudt, waarom het zo belangrijk is en hoe wij helpen om je website naar een hoger niveau te tillen. Geen zweverig gedoe, gewoon praktische tips en inzichten om jouw online succes te vergroten!

SEO scan aanvragen

Wat is SEO?

Laten we bij het begin beginnen, want wat is SEO eigenlijk? SEO, draait om het verbeteren van een website met als doel hogere posities te verkrijgen in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Als jouw website beter presteert op relevante zoekwoorden, is de kans groter dat deze meer lezers trekt en dat mensen jouw site bezoeken. Wat SEO zo aantrekkelijk maakt, is dat het geen kosten per klik met zich meebrengt, in tegenstelling tot SEA (Search Engine Advertising). Hierdoor is het een duurzame manier om meer websitebezoekers te genereren.

Verschil tussen SEO en SEA

Het verschil tussen SEO en SEA zit hem in hoe je verkeer naar je website trekt en wat het kost. 

SEO is gericht op het verbeteren van de organische (niet-betaalde) vindbaarheid van een website in zoekmachines zoals Google. Dit gebeurt door onder andere het optimaliseren van de content, het verkrijgen van backlinks, het verbeteren van de technische aspecten van de site en het verhogen van de gebruikerservaring. Het enige nadeel van SEO is dat het tijd nodig heeft om resultaat te laten zien, maar het is een duurzame en kosteneffectieve manier om verkeer naar je website te krijgen. 

SEA omvat het plaatsen van advertenties in zoekmachines, meestal via platformen zoals Google Ads. Met SEA kun je advertentieruimte kopen op basis van zoekwoorden en betaal je per klik (Cost per Click, CPC) of per vertoning (Cost per Mille, CPM). SEA zorgt voor directe zichtbaarheid en kan direct verkeer naar je website genereren, maar het kost geld en de kosten kunnen snel oplopen, vooral voor populaire zoekwoorden. 

In het kort: SEO richt zich op het verbeteren van de natuurlijke vindbaarheid zonder directe kosten per klik, terwijl SEA draait om het plaatsen van advertenties in zoekmachines tegen betaling per klik of vertoning. Daarom is ons advies om altijd een combinatie van beide in te zetten. 

Ik weet nu wat SEO is, maar waarom is het belangrijk?

Stel je voor dat je een geweldig feestje geeft, maar niemand weet waar het feestje is, omdat het adres op een verborgen plek staat. Dat zou jammer zijn, toch? Nou, dat is een beetje zoals een website zonder goede SEO. Zelfs als je geweldige content hebt, als zoekmachines je niet kunnen vinden, mis je de kans om meer mensen te bereiken. Zoekmachines zoals Google worden dagelijks door miljoenen gebruikers bezocht, die op zoek zijn naar antwoorden op vragen of oplossingen voor hun problemen. Het is essentieel om jouw website bovenaan in de zoekresultaten van Google te laten verschijnen om meer verkeer naar je website te leiden. Een hogere positie in de zoekresultaten zorgt voor meer bezoekers en leads voor jouw website. Met de juiste SEO-activiteiten kun je deze hogere posities in Google behalen. 

De 3 belangrijkste redenen om van SEO een topprioriteit te maken: 

  1. Zichtbaarheid: Door SEO wordt de ranking van je website in zoekmachines verhoogd, wat resulteert in meer zichtbaarheid en meer bezoekers op je website. 
  2. Geloofwaardigheid: Websites die hoog ranken worden beschouwd als betrouwbaarder, wat de geloofwaardigheid van je bedrijf versterkt en helpt om autoriteit te verkrijgen in de branche of sector. 
  3. Kostenbesparing: Op de lange termijn biedt SEO kostenbesparende voordelen in vergelijking met betaalde advertenties, waardoor het een kosteneffectieve strategie is voor het vergroten van de online aanwezigheid en het aantrekken van (potentiële) leads.

Wat is een SEO scan?

Nu je het belang van SEO begrijpt, is het tijd om verder te gaan naar de volgende stap: de SEO scan. 

Een SEO scan is als een check-up voor je website. Het is een handige manier om te ontdekken hoe ‘gezond’ je site is voor zoekmachines zoals Google. Wanneer je website onder de loep wordt genomen tijdens een scan, wordt er niet alleen gekeken naar aspecten zoals het laden van pagina’s en de compatibiliteit met mobiele apparaten. Hoewel deze technische elementen cruciaal zijn voor een goede gebruikerservaring en voor de indexering door zoekmachines, is er meer aan de hand. Het draait ook om de essentie van wat je te bieden hebt: je content. 

Content vormt de kern van elke website. Het trekt niet alleen bezoekers aan en houdt ze betrokken, maar helpt ook zoekmachines om te begrijpen waar je site over gaat. Zoekwoorden zijn als wegwijzers op het web, waardoor zoekmachines weten wanneer ze je content moeten tonen aan gebruikers. Het is belangrijk om zoekwoorden slim in je content te verwerken, zodat ze natuurlijk overkomen en je doelgroep de tekst gemakkelijk kan lezen en relevant vindt. Een SEO scan is net als een medische check-up, maar dan voor je online aanwezigheid. Het helpt je om te begrijpen wat er goed gaat en waar er ruimte is voor verbetering. 

SEO scan aanvragen

De voordelen van een grondige SEO scan 

Net zoals een auto regelmatig onderhoud nodig heeft om zijn levensduur te verlengen en prestaties te verbeteren, heeft ook je website af en toe een ‘onderhoudsbeurt’ nodig. Dit wordt gedaan met een SEO scan. Een SEO scan kijkt grondig naar verschillende aspecten van je website die de zichtbaarheid, bruikbaarheid en conversie kunnen verbeteren. Denk hierbij aan technische aspecten, de inhoud van pagina’s, de leesbaarheid en ook de prestaties buiten je eigen website. Het is belangrijk om regelmatig een scan uit te voeren om je prestaties op peil te houden en in te spelen op veranderingen bij concurrenten of in de algoritmes van zoekmachines zoals Google. Met een SEO scan krijg je snel inzicht in mogelijke verbeterpunten en kun je gericht aan de slag om jouw website nog beter te laten presteren en meer bezoekers te trekken. 

Een scan is ook belangrijk om de voortgang van je website te volgen. Vaak worden er aanpassingen aan de achterkant gedaan waarbij fouten gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Een SEO check detecteert en corrigeert deze fouten effectief. Bijvoorbeeld, een verkeerd geplaatste link kan worden opgemerkt als een broken link, wat de gebruikservaring verstoort. Bovendien kunnen te grote afbeeldingen de laadsnelheid van je website vertragen, wat de kans op bezoekers die voortijdig vertrekken vergroot – iets dat Google interpreteert als een teken van verminderde relevantie. Een scan kan ook andere verbeterpunten aan het licht brengen die de algehele prestaties van je website verder kunnen verhogen.  

Hoe voer ik een effectieve SEO scan uit?

Bij SP*RKL Marketing voeren we graag een SEO scan voor je uit. Of het nu gaat om het meten van de laadsnelheid, de bruikbaarheid op mobiele apparaten, zoekwoordoptimalisatie of het opsporen van technische fouten, wij bieden uitgebreide analyses en waardevolle inzichten. Het uitvoeren van zo’n scan vereist inzicht in diverse aspecten, maar één ding staat vast: met onze expertise kan jouw website schitteren in de complexe en dynamische wereld van zoekmachines. Zo blijf je de concurrentie voor en trek je meer organisch verkeer aan. En het beste van alles? SP*RKL Marketing kan dit eenvoudig voor je uitvoeren.  

Bij het uitvoeren van een SEO scan kijken we naar verschillende belangrijke aspecten van je website, waaronder: 

  1. Technische aspecten: We checken of je website snel laadt, goed werkt op mobiel, en geen technische fouten heeft. 
  2. Contentkwaliteit: We beoordelen of je teksten relevant en goed geschreven zijn, en of je de juiste zoekwoorden gebruikt. 
  3. Backlinks: We controleren welke andere websites naar jouw linken en of deze relevant zijn voor jouw onderwerp. 
  4. Concurrentieanalyse: We vergelijken je website met die van concurrenten om te zien wat zij goed doen en waar jij kunt verbeteren. 

SEO kan best uitdagend zijn, vooral als je er niet bekend mee bent. Maar geen zorgen, wij zijn hier om te helpen! Met onze expertise nemen we graag de last van je over. We zorgen ervoor dat jouw online aanwezigheid geoptimaliseerd wordt, zodat jij je kunt focussen op de groei van jouw bedrijf. Dat klinkt goed, toch?  

Gratis SEO scan uitvoeren bij SP*RKL Marketing?

Dat was een flinke dosis informatie, toch? Word je al wat overweldigd door het woord SEO, of ben je de details van onze blog al vergeten? Geen zorgen! Bij SP*RKL Marketing bieden we niet alleen een gratis SEO scan aan, maar we kunnen je direct helpen om je website beter vindbaar te maken en meer verkeer te genereren. En als je ook hulp nodig hebt bij andere marketingactiviteiten, bekijk dan gerust onze diensten. We are ready to SP*RKL! 

It’s time to SP*RKL…

Laten we een kop koffie drinken (of iets anders)!

Benieuwd wat SP*RKL Marketing voor jou kan betekenen? Bel 085 060 2289 of mail ons dan even, of stuur een berichtje via het contactformulier.

Contactformulier

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.