Skip to main content

Het is bijna zover – het EK Voetbal 2024 staat voor de deur en de Oranjekoorts verspreidt zich als een lopend vuurtje door Nederland. Terwijl de fans hun oranje vlaggen ophangen en zich voorbereiden op een zomer vol voetbal en verbondenheid, worden de eerste marketingcampagnes gelanceerd om de spanning te vergroten. Bij SP*RKL Marketing hebben we een overzicht samengesteld van de meest inspirerende samenwerkingen en ludieke acties die de wereld van EK-marketing in vuur en vlam zetten, in een poging de harten van voetbalfans te veroveren.

Creatieve marketingcampagnes: Speel in op de Oranjekoorts!

Het is geen verrassing dat Nederlanders vol verwachting uitkijken naar het EK Voetbal. Dit jaar vindt het toernooi plaats in Duitsland, met de openingswedstrijd al op 14 juni. Hoewel de temperaturen nog niet echt stijgen en de dagen langer worden, neemt de Oranjekoorts langzaam toe. Het is een tijd waarin voetbal de huizen, tuinen en straten regeert, en de trotse kleuren van ons land overal te zien zijn. Dit is het moment waarop marketeers hun kans grijpen om boeiende en inspirerende marketingcampagnes te lanceren. Deze campagnes spreken niet alleen de liefde voor de sport aan, maar ook het gevoel van samenhorigheid en verbondenheid dat het EK met zich meebrengt.

Marketingcampagnes voor het EK 2024

Het is een bekend fenomeen dat rondom sportevenementen altijd opvallende marketingcampagnes worden gelanceerd, en het EK 2024 vormt hierop geen uitzondering. Laten we eens kijken naar enkele van de meest bekende campagnes tot nu toe:

ING: De officiële aftrap
ING trapt het EK 2024 af met een grootschalige campagne, samen met bondscoach Ronald Koeman. Deze campagne is gericht op het versterken van de band tussen fans en het Nederlands Elftal, met pakkende visuals en exclusieve content met Koeman in de hoofdrol.

Albert Heijn: Zet ‘m op Oranje
Albert Heijn biedt een scala aan creatieve acties aan, waaronder het AHA! Oranje Spel, waarbij voetbalkennis wordt getest en klanten speciale Oranje collectibles kunnen verzamelen bij elke €15 aan boodschappen.

Heineken: Feestelijke acties en speciale verpakkingen
Heineken, als trouwe supporter van grote sportevenementen, heeft een uitgebreide campagne gelanceerd met exclusieve evenementen, promoties en speciale EK-edities van hun bierflesjes en blikjes.

Coca-Cola: delen en verbinden
Coca-Cola moedigt mensen aan om samen te komen en hun liefde voor voetbal te delen met een wereldwijde campagne, inclusief limited edition verpakkingen en samenwerkingen met bekende influencers.

KPN: EK voetbal
KPN introduceert de kat Louis als mascotte van Oranje, met een tv-commercial die de Oranjekoorts aanwakkert. Naast de tv-campagne biedt KPN ook EK-acties aan, waaronder EK-Pakkers en winacties.

Adidas: #ImpossibleIsNothing
Adidas, een belangrijke sponsor van het EK 2024 in Duitsland, staat bekend om zijn inspirerende campagnes voor het evenement. Ze vertellen verhalen van voetballers en fans, met pakkende beelden en persoonlijke verhalen die de geest van het EK en de vastberadenheid van de sporters benadrukken. Hierdoor wordt het merk geassocieerd met winnen en doorzetten. Opmerkelijk feitje is dat het Duitse elftal na zeven decennia overstapt naar Nike vanaf 2027.

Deze campagnes zorgen er niet alleen voor dat merken tijdens het EK Voetbal 2024 opvallen, maar ook dat ze buiten het voetbalveld meer bekendheid krijgen. Door slim in te spelen op de opwinding rondom het toernooi vergroten ze hun bereik en connectie met het publiek. Zo blijven ze niet alleen hangen in de voetbalgekte, maar zetten ze ook een blijvende indruk neer die hun merk versterkt.

Deze campagnes zorgen er niet alleen voor dat merken tijdens het EK Voetbal 2024 opvallen, maar ook dat ze buiten het voetbalveld meer bekendheid krijgen. Door slim in te spelen op de opwinding rondom het toernooi vergroten ze hun bereik en connectie met het publiek. Zo blijven ze niet alleen hangen in de voetbalgekte, maar zetten ze ook een blijvende indruk neer die hun merk versterkt.

Factoren die het succes van marketingcampagnes bepalen

De bovengenoemde merken boeken zoveel succes met hun marketingcampagnes voor het EK 2024 vanwege verschillende factoren. Allereerst hebben ze doelgerichte strategieën ontwikkeld, waarbij elk merk een specifiek doel voor ogen heeft en daar zijn campagne op afstemt. Of het nu gaat om het versterken van de band tussen fans en het nationale team, het vergroten van merkbekendheid of het stimuleren van verkoop, elk merk heeft zijn campagne zorgvuldig afgestemd op zijn doelstellingen.

Daarnaast hebben deze merken creatieve en originele campagnes gelanceerd die opvallen tussen de vele andere marketinginspanningen rondom het EK. Met pakkende visuals, innovatieve acties en creatieve concepten hebben ze de aandacht van het publiek weten te trekken. Een andere sleutelfactor voor het succes van deze campagnes is de betrokkenheid van invloedrijke personen, zoals Ronald Koeman, die de geloofwaardigheid en impact van de campagnes versterken. Bovendien hebben deze merken gebruikgemaakt van diverse marketingkanalen, waaronder televisiecommercials, sociale media en in-store promoties, om hun boodschap te verspreiden en een breed publiek te bereiken.

Ten slotte hebben deze merken een emotionele band gecreëerd met het publiek door in te spelen op de voetbalgekte rondom het EK. Ze moedigen mensen aan om samen te komen en hun liefde voor voetbal te delen, waardoor ze niet alleen opvallen tijdens het evenement, maar ook daarbuiten. Dit heeft bijgedragen aan het succes en de impact van hun marketingcampagnes voor het EK 2024.

Hoe begin je een marketingcampagne?

Het opzetten van een effectieve marketingcampagne begint met een solide plan en strategie. Of je nu meer merkbekendheid wilt genereren, de verkoop wilt verhogen, nieuwe klanten wilt aantrekken of bestaande klanten wilt behouden, het volgen van een gestructureerde aanpak kan je helpen om je doelstellingen te bereiken. Als je op zoek bent naar marketingondersteuning, dan ben je bij SP*RKL Marketing aan het juiste adres. Niet alleen kunnen we je helpen bij het opzetten van een opvallende campagne voor het EK 2024, maar we staan ook klaar om je te ondersteunen bij marketinginitiatieven buiten dit evenement met onze marketingdiensten. Of het nu gaat om het lanceren van nieuwe producten, het vergroten van je merkbekendheid of het aantrekken van meer klanten, ons ervaren team staat klaar om je te helpen bij elke stap van het proces. Ontdek hoe we samen jouw marketingdoelen kunnen bereiken, zowel tijdens als buiten het EK 2024!

It’s time to SP*RKL…

Laten we een kop koffie drinken (of iets anders)!

Benieuwd wat SP*RKL Marketing voor jou kan betekenen? Bel 085 060 2289 of mail ons dan even, of stuur een berichtje via het contactformulier

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.